top of page
חיפוש

היבטים אתיים בשילוב בינה מלאכותית בחינוך - סקירת מאמר

  • תמונת הסופר/ת: Shani Goldstein
    Shani Goldstein
  • 10 בפבר׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

כולם מדברים על בינה מלאכותית וחינוך (AIEd – Artificial Intelligence in Education), אם זה כתומכים נלהבים או כמתנגדים נחרצים, וכל מה שביניהם. אני תמיד אוהבת להתבסס על מידע, ולמרות שהמידע רק מתחיל להגיע כדאי להכיר אותו ולבחון דרכי פעולה אפשריות. בסקירה שפורסמה בנושא הזדמנויות ואתגרים של שימוש בבינה מלאכותית בחינוך (Nguyen et al., 2023), עלו מספר נקודות מעניינות:

הזדמנויות:

1. למידה מותאמת: טכנולוגיות בינה מלאכותית הן בעלות פוטנציאל לספק לתלמידים חוויות למידה מותאמות אישית, העונות על צרכי הלמידה והעדפות הפרט.

2. ניהול: בינה מלאכותית יכולה לסייע למנהלי חינוך וצוותי ניהול על ידי מתן תמיכה מבוססת ראיות לקבלת החלטות.

3. שיטות הוראה: טכנולוגיות AI יכולות לתמוך במורים בהבנת תהליכי הלמידה של התלמידים ובמתן משוב מיידי, ובכך לשפר את שיטות ההוראה.

4. חיזוי ביצועים: ניתן להשתמש בבינה מלאכותית כדי לחזות את ביצועי התלמידים, ובכך לתמוך בתלמידים במסעם החינוכי.

אתגרים:

1. הבנה והיכרות מוגבלת: יש חוסר היכרות עם טכנולוגיות AI, מה שהופך את זה למאתגר להציג או לשלב אותן במוסדות חינוך.

2. אתגרי נתונים: קיימים אתגרים בבחירת נתונים מתאימים עבור מודלים חזויים, שכן ייתכן שנתונים קיימים לא תמיד מתאימים למודלים חזויים של AI.

3. ספקנות של מורים: למורים עשויים להיות ספקות ורגשות שליליים כלפי טכנולוגיות בינה מלאכותית, מה שיוביל לתסכול ואכזבה מהטכנולוגיה.

4. השפעה לא ברורה: השפעת הבינה המלאכותית על החינוך נותרה לא ברורה, ויש צורך במחקר נוסף כדי להבין האם וכיצד הטכנולוגיות המתפתחות הללו מועילות לחינוך.

לסיכום, על ידי שילוב יעיל של טכנולוגיות בינה מלאכותית במסגרות חינוכיות, מורים יכולים לשפר את חוויות ההוראה והלמידה, לספק תמיכה אישית לתלמידים ולייעל תהליכי הערכה. יישומים של בינה מלאכותית בחינוך מציעים הזדמנויות מבטיחות לשיפור החוויות וההישגים הן לתלמידים והן למורים.


Nguyen, A., Ngan, H., Yvonne, N., & Belle, H. (2023). Ethical principles for artificial intelligence in education. 4221–4241.

 
 
 

Comments


bottom of page